m
Popular Posts
Follow Us
 
FőoldalKiemelt hírekNagyböjtben újranyit a Szent Család-templom

Nagyböjtben újranyit a Szent Család-templom

Az idei nagyböjttel kezdődően, február 17-től minden héten, szombaton 17:00 órai kezdettel előesti szentmisére várjuk a híveket Józsán, a Szent Család-templomban.

A tervek szerint pünkösdig folyamatosak lesznek a misealkalmak a Szent Család-templomban, közösségünk azt követően dönt a templom működtetésének további lehetőségeiről.

A mintegy 60-70 fő befogadására alkalmas Szent Család-templomot Samassa József egri érsek építtette 1894-ben. Az 1980-as évek óta dinamikusan fejlődő józsai városrész római katolikus hívei számára a 2000-res évek elejére már kicsinek bizonyult a mintegy 70-80 fő befogadására alkalmas templom. A körülmények okán a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye egy tágas, korszerű templomot építtetett a Gát utcában, ahol a Szent György tiszteletére felszentelt templom 2015 novembere óta a közösség liturgiáinak kizárólagos helyszíne.

A Szent Család-templomban ekkor szűntek meg a római katolikus szertartások, melyek nyolc év után Palánki Ferenc megyéspüspök és Törő András plébániai kormányzó támogatásának köszönhetően 2024 februárjában újra indulnak.

A Rózsavölgy utcában található 130 éves katolikus templom lehetőséget ad arra, hogy a városrész lakói a Szent György-templom vasárnapi reggeli misealkalmain túl szombatonként is a lakóhelyükön ünnepeljék az eucharisztiát az ún. előesti szentmiséken, ezért buzdítjuk a híveket, éljenek a józsai plusz egy misealkalom lehetőségével.