m
Popular Posts
Follow Us
FőoldalKiemelt hírekMegújult a Harmat utca aszfaltburkolata

Megújult a Harmat utca aszfaltburkolata

Új aszfaltszőnyeget kapott a 35. számú főutat és a Sillye Gábor utcát összekötő Harmat utca teljes hosszában. A közlekedők már birtokba vehették a megújult utat.

Balázs Ákos szeptemberben, a Harmat utca munkálatainak elindításakor kiemelte, hogy ebben az önkormányzati ciklusban 2400 méter hosszban végeztek nagyfelületű aszfaltozást és több utcában építettek új utat.

Az alpolgármester külön kitért arra, hogy az önkormányzat mellett a Kormány is támogatja a józsai közlekedés javítását: rövidesen elkészül az új autópálya-csomópont, ezzel indul az északi elkerülő első üteme. Hamarosan a második ütem tervezésére is sor kerül, így biztosított lesz az összeköttetés a 35. számú főút és az M35 autópálya között. Elindul a tervezése a 35. számú főút 2×2 sávosításának, a 33. számú főút – 354. számú főút közötti átkötés is megvalósul, folytatódik ugyanis a Domokos Márton út tervezése és kivitelezése. Cél a forgalom szétosztása!

A Harmat utca 730 méter hosszan, 4380 négyzetméteren kapott teljes szélességében új aszfaltot, mintegy 105 millió forintból. Ez az utca jelentős gépjárműforgalmat bonyolít le, ráadásul a 35-ös és a 35Y-os autóbuszok is erre járnak, ezért kiemelten fontos volt az útszakasz teljes megújítása.

Az elmúlt években Józsán nagyfelületű aszfaltozást végzett az önkormányzat a Gönczy Pál utcán, a Sillye Gábor utcán, a Barakonyi utcán, a Felsőjózsai úton, a Rózsástelep utcán és a Függetlenség utcán. Előre lépett az Önkormányzat a földutak aszfaltozása terén is: a Gönczy Pál utca (a Józsa Grundig), a Szőlőhegy utca, a Csapszék utca, a Vashámor utca és a Barakonyi utca kapott szilárd burkolatot.