Hírek

Új év, új kihívások?

Akik régóta a helyi bankfiók ügyfelei, azoknak feltűnhetett, hogy az utóbbi hónapokban új arcok fogadják, s nem a megszokott dolgozók. Így nem találkoznak már Molnár Józseffel, akit hosszú évek óta a fiók vezetőjeként ismerhettek. Őt kérdeztük a változás okairól.

 

Józsa: József, mikor is kezdődött az itteni pályafutása?

M.J.: Több mint 20 éve kezdtem itt a pénzintézeti munkát, az akkori Hajdúsági Takarékszövetkezetben. Akkor egyfajta kiváltságot, köztiszteletet és felelősséget jelentett a Takarékban dolgozni. Jó munkahely volt, szerettem, hogy nagyon sok embert ismertem meg, nagyon sokaknak tudtam segíteni pénzügyeikben, s így engem is nagyon sokan megismertek. Azt hiszem, jól is csináltam, hisz sok elismerést kaptam a munkám során, de a legfőbb elismerés, hogy az ügyfelek mindig bizalommal fordultak hozzám.

molnarjozsef_543

Józsa:  Mi történt, miért nem látjuk mostanában a fiókban?

M.J.: A takarékszövetkezeti szektor nagyon sok változáson ment keresztül az elmúlt években, „nagybankosodott”, annak minden előnyével és hátrányával. Fejlődni kellett a korral, ez szükségszerű és elkerülhetetlen volt. Új feladatok, új elvárások, amihez alkalmazkodni kellett. Bevallom, ez az utóbbi időben már egyre nehezebben ment. Úgy éreztem, valahogy egyre inkább háttérbe szorul az a személyes, emberközpontú bizalmi kapcsolat, az a stabilitás és rugalmasság, ami a takarékok fő erénye volt. Ezek számomra nem csak közhelyes szavak, hanem a munkámnak értelmet adó alapértékek. Egyre nehezebben találtam meg a munka örömét, úgy pedig nem egyszerű hosszú távon dolgozni. Egyszóval éreztem, hogy váltanom kell, bármilyen nehéz is ez 20 év után. Májusban beadtam a felmondásomat, és augusztusban a munkaviszonyom közös megegyezéssel megszűnt. Egy korszak lezárult, melyre mindig jó szívvel fogok emlékezni, hiszen nagyon sok mindent kaptam tőle…

Józsa: Hogyan tovább, hogyan telnek azóta a mindennapok?

M.J.: Azóta sem unatkoztam. Aki ismer, tudja, hogy gyerekkorom óta szenvedélyem a horgászat. Egyik alapító tagja vagyok a Ponty-Centrum Horgász Egyesületnek, amely 2016 óta a Látóképi víztározó horgászati kezelője. A kezdetektől részt vettem az egyesület napi dolgaiban sokszor munka mellett is. A tó látogatottsága, környezeti fejlődése 2020-ban már annyi feladattal járt, hogy azok összefogása egész embert kívánt. Így pár hónapja tógazdaként végzem az itteni horgászattal, horgászversenyek szervezésével, egyesületi pénzügyekkel kapcsolatos teendők ellátását és irányítását. Más munkakör, de szívemhez nagyon közel álló kihívás, amit örömmel csinálok.

J: Nem hiányoznak az „ügyfelek”?

M.J.: De, igen. Azóta is sokan keresnek pénzügyi gondjaikkal, kérdéseikkel, hiszen a korábban kialakult jó kapcsolatok nem szűnnek meg egyik percről a másikra.

Józsa: Tud valahogyan segíteni nekik?

M.J.: Most már igen. 20 év alatt elég nagy szaktudást, tapasztalatot szereztem. Lakáscélú hitelek, állami támogatások, személyi kölcsönök ügyintézése, elbírálása volt a fő profilom, de vállalkozói hitelek terén is van némi gyakorlatom. Ezt a jövőben is tudom kamatoztatni. Egyéni vállalkozóként épp a napokban fogok szerződni egy nagy pénzügyi tanácsadó céggel, így lehetőségem lesz több pénzintézet hitelajánlatait felmérni és összehasonlítani.

Józsa: Hogyan fog ez a gyakorlatban működni?

M.J.: Nem egy bank ügynöke vagyok. Mindenkinek az igényének legjobban megfelelő, személyre szabott hitelajánlat kiválasztásában, ügyintézésében tudok segíteni, több bank termékein keresztül. Mindezt a hozzám fordulók számára ingyenesen!

Józsa: Ingyenesen?

M.J.: Igen, hiszen a hitelügylet létrejötte esetén a bank fizet számomra jutalékot. Közvetítőként pedig egyéb előnyöket is el tudunk érni, így kamatkedvezményt, vagy akár gyorsabb hitelbírálatot is.

Józsa: A most induló lakásfelújítási állami támogatással kapcsolatban is fordulhatnak önhöz?

M.J.: Természetesen, itt elsősorban a finanszírozáshoz esetleg szükséges hitelben, de a támogatással kapcsolatos tudnivalókban is segíthetek. Az elmúlt évek során megbízható építőipari cégekkel is jó kapcsolatba kerültem, akiken keresztül akár a kivitelezéshez is megoldást találhatunk.

Józsa: Zárszóként akkor elmondhatjuk, hogy a józsai lakosok a jövőben sem maradnak pénzügyi segítség nélkül és bármikor fordulhatnak Önhöz.

FÜGGETLEN

HITELTANÁCSADÁS 

Molnár József

mobil: 06/30 650-8616

email: molnar.jozsef569@gmail.com 

·     lakáscélú hitelek

·     lakáscélú állami támogatások

·     babaváró hitel

·     jelzáloghitelek

·     személyi kölcsön

·     vállalkozói hitelek, Széchenyi hiteltermékek

Ingyenes konzultáció!

 

Hívjon bizalommal!