Hírek

Katolikus iskola is épül Józsán

Az óvoda építése jól halad a Gát utcán, oda már lehet is jelentkezni, az iskola építésére pedig most kapott egy telket az egyházmegye.

A józsai Gönczy Pál Általános Iskola Rózsavölgy utcai telephelyének kihasználatlanul álló, ötezer négyzetméteres telekrészét kapja meg ingyenes hasznosításba a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. Az erről szóló határozat a Debreceni Közlönyben jelent meg. Mint ismert, a járvány miatti veszélyhelyzetben nem üléseznek a települési közgyűlések, a döntéseket a polgármesterek hozzák. Papp László azért döntött a telekátadás mellett, hogy ott iskolát építhessenek a katolikusok.

Türk László, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Felügyeletének oktatásszervezési főigazgatója a Dehir.hu érdeklődésére elmondta, egy nyolcosztályos általános iskolát fog felépíteni a szóban forgó telken az egyházmegye, mégpedig saját forrásból. Így tehát az óvoda után egy iskolát is építenek a katolikusok a józsai városrészben.

ovi_740

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye óvodája a Gát utca 5. szám alatt, a Szent György-templom mellett nyár óta. A 460 millió forintos óvoda egyházi és állami forrásból, illetve az önkormányzat 115 millió forintos támogatásából épül fel a tervek szerint májusra.

A Szent György Katolikus Óvodába már lehet jelentkezni is, a felhívás itt érhető el.

A józsai városrészben hamarosan két bölcsődét is épít majd az önkormányzat. Felsőjózsán egy úgynevezett konténer bölcsődét alakítanak ki, erre a beruházásra folyamatban van a közbeszerzés, Alsójózsán pedig egy hagyományos bölcsőde megépítésére nyert forrást a város.

FORRÁS: https://www.dehir.hu/debrecen/ovodat-es-iskolat-is-epitenek-a-katolikusok-jozsan/2020/12/28/