Hírek

Újabb 3 évig az Oktatási Hivatal Bázisintézménye a Gönczy

Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai második alkalommal hirdettek pályázatot az „OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE" cím elnyerésére.

 

G__nczy_suli_640

Iskolánk már 2017-ben az első pályázati körben – innovatív nevelő-oktató munkája elismeréseként – elnyerte e kitüntető címet. Az elmúlt három évben, amellett hogy jó gyakorlatainkat folyamatosan megosztottuk az érdeklődő szakmai közönséggel, segítettük adaptációjukat, mi magunk is sokat fejlődtünk.

Jó gyakorlatainkat folyamatosan felülvizsgáljuk, fejlesztjük, differenciáljuk. A változásokat kihívásként éljük meg, melyek lehetőséget nyújtanak további innovációk fejlesztésére, alkalmazására, melyek mára az iskolai élet valamennyi területére kiterjednek. A legújabb programjaink a digitális világ megértésébe, alkalmazásába vezetik a gyerekeket, így a robotika a tanórákon (alsó tagozatban az anyanyelv, matematika tanításában), az aktív, személyre szabott tanulási folyamat megvalósítása, az elindult gamifikációs folyamat fejlesztése, kiterjesztése az értékelési rendszerekre, a digitális alkotás alkalmazása, mind-mind az új innovációk egyike. 

Tavasszal az elmúlt három év eredményeinek tükrében újra pályáztunk a következő három éves időszakra. Jó gyakorlataink főbb csoportjai:

- Az intézmény tantárgyi rendszerének sajátosságai,

- Az egész napos iskola egyedi modellje

- Fenntarthatóságra nevelés helyi rendszere – a teremtett környezet védelme

- A tehetséggondozás intézményi modellje – a Gönczy Tehetségpont és a Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanács

Mindegyik területen, több jó gyakorlatunkat tudjuk bemutatni, megosztani. Eredményeinkből építkezve működtünk közre olyan országos és helyi programfejlesztésekben, mint az Egész napos iskola nevelési programja, a Nemzeti alaptanterv és a hatéves gyerekek iskolakezdését segítő módszertan kidolgozása. A márciusban benyújtott pályázatuk ismét pozitív elbírálásra került.

Megtiszteltetés, felelősség és öröm számunkra, hogy így újabb három évig viselhetjük a címet. Programjaink során betekintést, részvételt biztosítunk intézményünk életébe műhelymunkák, bemutató órák, versenyek, továbbképzések, hálózati együttműködések során.

Eszenyiné Stéh Katalin
Bázisintézményi koordinátor