Hírek

Ingyen komposztáló edényt kaphatunk

Házi komposztálókat adunk azoknak a debrecenieknek, akik ezt igénylik – jelentette be tájékoztatóján Balázs Ákos, Papp Viktor és Türk László önkormányzati képviselő. A komposztálókat online és papír alapon is kérhetik az érdeklődők.

2019 tavaszán hirdette meg Papp László, Debrecen polgármestere a Te Szedd! De inkább ne dobd el! kezdeményezést és a Debrecen, a mi kertünk programot azzal a céllal, hogy faültetéssel, virágosítással, parkosítással és közterületeink tisztán tartásával együtt tegyük szebbé és zöldebbé városunkat.

komposzt_745_745 

Az akció folytatásaként most ingyenesen juthatnak a házikertekben használható komposztáló edényekhez azok, akik ezt igényik. A komposztálás természetbarát hasznosítási módja a kertben keletkező zöldhulladéknak. Védjük vele a környezetünket, a keletkező zöld hulladékot újra tudjuk hasznosítani, ugyanakkor természetes tápanyagforrást is biztosítunk a kertünknek – hangsúlyozták a képviselők.

Az igényeket az érdeklődő debreceniek két formában juttathatják el az önkormányzathoz. Egyrészt létrehoztak egy online felületet, ez a www.debrecenamikertunk.hu, ahol az adatokat kitöltve lehet regisztrálni. Ezen a felületen egy személy több érdeklődőnek is kitöltheti a regisztrációs felületet, de egy ingatlanhoz csak egy edény igényelhető. Az online igényléseket mostantól szeptember 15-én, vasárnap éjfélig várják.

Azok számára, akiknek nincs lehetőségük az internetes regisztrációra, az egyéni önkormányzati képviselők fogadóóráikon is segítenek kitölteni az igénylőlapot.

Az igényléseket szeptember 16-án összesítik, majd a jelentkezőket előre kiértesítve szervezett módon: szeptember 18-a és 26-a között előre meghatározott időpontban és helyen átvehetők a 300 literes edények.

A képviselők kiemelték, az önkormányzat célja, hogy az őszi időszakban minél kevesebb kertben égessék el a zöldhulladékot, amely így nem szennyezi a város levegőjét sem.

Fontosabb időpontok:

2019. szeptember 4-15.: Online regisztráció a www.debrecenamikertunk.hu weboldalon
2019. szeptember 9-15.: Önkormányzati képviselői fogadóórák, itt zajlik a papír alapú regisztráció (pontos időpontok az itt letölthető táblázatban)
2019. szeptember 16-17.: Az igénylő értesítése e-mailben vagy levélben, melyben megkapja az átvétel helyét és idejét
2019. szeptember 18-26.: Kerti komposztálók átadásának időpontjai

FORRÁS és VIDEÓ: 

http://www.dehir.hu/debrecen/ingyen-kaphatnak-komposztalo-edenyt-a-debreceniek/2019/09/04/