Hírek

Iskola nyáron? Igeeen!

Három rövid szösszenet, hogyan telik a nyár a Gönczy suliban.

A Gönczyben a szünidő jelszava a kicsiknek: IRÁNY A DZSUNGEL!

Sikeres pályázatunk eredményeként, ebben a tanévben is lehetőségünk nyílt, hogy tanulóinknak az Erzsébet-program keretében a nyári szünetben nyári napközis tábort szervezzünk. A rendelkezésre álló összegből napi négyszeri bőséges étkezést biztosítottunk tanulóinknak. Az összetartozás jeleként Erzsébet-tábor logóval ellátott fejkendőt készíttettünk a táborozóknak. Tematikus napokat szerveztünk, a dzsungel téma köré csoportosítva olyan programokkal teleszőtt ötnapos nyári kikapcsolódást állítottunk össze, amely plusz tudással gazdagította a gyerekeket. A színes programokon túl élményt jelentett egy új csapat részesének lenni. A gyermekek a tábor folyamán életkor szerinti csoportokban dolgoztak, 148-an vettek részt a programokban 14 felnőtt irányításával.

xdzsungelben_400_711

A nagyoknak: IRÁNY A BALATON!

Július 15-19. között élményekben és programokban gazdag öt napot töltöttünk el Tihanyban és környékén. A sok strandolás mellett megismertük a Tihanyi Apátság történetét, valamint a levendulatermesztés múltját és jelenét. Készítettünk levendulás szappangolyót, és a helyi ürgék és szürkemarhák nyomába eredtünk. Áthajóztunk Balatonfüredre, ahol meglátogattuk a Jókai Villát, és a Várostörténeti múzeum interaktív kiállítását. Túráink során utánajártunk a balatoni kecskekörmök legendájának, ás felkerestük az egykori barátlakásokat is. A tábort Guba Attila tanár úr vezette.

itt_laktak_a_bartok_745_745 

A környezettudatos diákoknak: IRÁNY A KERT! 

Iskolakertünkbe, a Rózsavölgyi Gyermekkertbe, minden szerdán jönnek önkéntes, szorgos diákok és tanárok, hogy az aktuális kerti munkákat elvégezzék, a megtermett zöldséget, gyümölcsöt betakarítsák. Számukra szerveztünk „Iskolakerti meglepetés napot” július 31-re, ahol az Iskolakerti alapozó program keretében, az Agrárminisztérium forrásából kapott sok-sok hasznos eszköz közül, a befőző automatát üzemeltük be, melynek használatával, tartósítószer nélkül tettünk el télire sok-sok őszibarackot.

nyri_kincsek_tlre_500_667