Hírek

Ügyvéd válaszol: mekkora akkor a kerítés?

Legutóbbi cikkünkben tévesen adtuk közre a kerítés magasságát, emiatt kaptunk észrevételt olvasónktól, és most korrigáljuk a hibát.

Olvasó: A júniusi Józsa újságban az ügyvéd válaszol rovatban a kerítéssel kapcsolatban jelent meg egy cikk, mely szerint a kerítés magassága a lakópark határán legfeljebb 1,6 m, egyéb helyen legfeljebb 1,2 m lehet. A szomszédom ezután ezzel fogadott, hogy a kerítésem max. 1,2 m lehet oldalhatáron. De ez nem így van. Ugyanis ez a lakóparkokra vonatkozik. Józsa esetében szerintem az OTÉK az irányadó, miszerint maximum 2,5 m magas tömör kerítés létesíthető. Így tisztelettel kérném a Józsa újságot vagy az ügyvédnőt, hogy javítsák ki ezt a hibát, mert sokaknak az a szentírás, amit az újságban látnak.

Ügyvéd: A májusi újságban megjelent rovat utolsó előtti mondata valóban tévesen került a rovatba, a vitatott mondat: „A kerítés (sövény) magassága a lakópark határán legfeljebb 1,6 m, egyéb helyen legfeljebb 1,2 m lehet.” Józsa viszont városrész és nem lakópark, ezért ez a mondat Józsára valóban nem vonatkozik. Józsa esetében tehát, ha sajátos előírások másként nem rendelkeznek, akkor utca fronton max. 1,8 méter, többi telekhatáron max 2 méter lehet a kerítés magassága.

kertes_640_640 

Kerítésépítés esetén kérem a DMJV PH Műszaki Osztályán megkérdezni, milyen magasságig lehet kerítést építeni. Kérek minden olvasót, hogy a rovatban megjelenteket tájékoztatásként vegyék figyelembe, minden egyedi esetben a rovatban megjelölt jogszabályt, hivatalt, hivatalos weboldalt keressék fel a pontos az egyedi esetre vonatkozó szabályok megtalálása érdekében. A békés egymás mellett élés szemléletét szem előtt tartva javaslom a szomszédjogi problémák vita mentes megoldását, mert baj esetén a szomszéd van legközelebb és a jó szomszédi viszony életet menthet.

 

Továbbra is várjuk leveleiket, melyre igyekszünk iránymutató választ adni.

Dr. Patakvölgyi Ügyvédi Iroda
Lukácsné Dr. Patakvölgyi piroska
Cím: Józsa, Barátság utca 3.
Telefon: 0652/387-803
Mobil: 0620/340-7411

Ügyfélfogadás: előzetes telefonos egyeztetés alapján.