Hírek

"Mindig éreztem, hogy szeretet vesz körül"

Új fejezet kezdődött az életében, de mindig hálásan gondol vissza a józsai vásárlókra Mező János, aki számára a kereskedés nemcsak egy szakma, hanem élethosszig tartó hivatás.

A tősgyökeres józsaiak és a több évtizede itt lakók számára az a mondat, hogy „Megyek a százasba” csak a Deák Ferenc és a Szentgyörgyfalvi utcák sarkán található kis üzletet jelentette. De ha valaki csak azt mondta, a buszmegálló felé igyekezve, hogy „Beugrom még Janihoz”, szintén erre a kis boltra gondolt.  A 2004. májusában nyílt Százszorszép háztartásicikk-kereskedés százasbolt néven robbant be a köztudatba. Abban az időben hiánypótló szerepe volt, mert szinte mindent megtaláltak benne a vevők, mérsékelt árakon, amire egy háztartásban szükség volt. Kedvező elhelyezkedése miatt a józsaiakon kívül a bodaszőlősiek, hajdúböszörményiek is megkedvelték. Az üzletvezető közvetlen hangneme, figyelmessége, a vásárlók iránti tisztelete hamar jelentős törzsvásárlói közönséget vonzott a kis boltba, és 15 éven át hozzátartozott Józsa arculatához.

mez337_700_700

Mező János, a józsai vevők 15 évi szolgálata után ez év júniusában bezárta üzletét. Mint elmondta, a család egy ismerősének indíttatására nyitotta meg 2004-ben, és most is családi döntés nyomán váltott munkahelyet. A kereskedéstől nem vált meg, részlegvezetőként egy elektronikai cikkeket forgalmazó üzletben kapott állást. Nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést, hiszen jó kapcsolatot alakított ki a vevőkkel, különösen az idősebb vásárlókkal, akik másfél évtizedig jártak hozzá, és sokszor családi örömeiket, bánataikat is megosztották vele, és a gyerekekkel, akik mindig beugrottak iskola után valami kis csemegéért. Sajnálja, hogy mindenkinek személyesen nem tudta megköszönni a sok támogatást és szeretet, amit kapott, de itt, az újság hasábjain üzeni minden régi vásárlójának: továbbra is támogassák vásárlásaikkal a helyi vállalkozókat, a helyi kis üzleteket, hogy ne szoruljanak a nagy, külföldi kereskedelmi láncok árnyékába.

A köztudottan nagy focirajongó boltvezetőtől hogyan is búcsúzhatnánk stílusosan, ahogy a szurkolók a győztes meccs végén?

Szép volt, Jani! Köszönjük!