Hírek

Házat kapnak a gyerekek pályázati pénzből

Gyermekek Háza Fejlesztőközpont nyílik Alsójózsán 2-14 éves, egészséges, valamint hiperaktív, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő, autista, fogyatékkal élő gyermekek számára, egyénre szabott fejlesztő programokkal.

hz_resize_700

Hosszas tervezés és előkészítő munka után július 12-én hivatalosan is megnyitja kapuit a Gyermekek Háza Fejlesztőközpont a Hatház utca 36-38. szám alatt.

Szemán Józsefné, Judit, a projekt szakmai vezetője számolt be magazinunknak a ház megnyitásának előzményeiről, az igénybe vehető szolgáltatásokról:

A Speciális Szükségletűek Alapítvány pályázta, a Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése programmal  29,98 millió forintot nyert a fejlesztő központ szolgáltatásainak kiépítéséhez. A GINOP-5.1.7- 17-2018- 00065. számú, Középpontban a gyermek című projekt 2019.04.01.-től 2020.04.01.-ig valósul meg.

szoba_ayres_resize_700

Az alsójózsai telken egy akadálymentes, modern épület várja a gyermekeket, ahol egy Ayres mozgásterápiás szobát alakítottunk ki, speciális eszközökkel, gyermekpszichológus segítségével. Az udvaron felépítettünk egy 120 méteres kerékpáros tanpályát, amit elsősorban az óvodás korosztálynak ajánlunk, a mozgáskoordináció fejlesztéséhez. A helyes közlekedés gyakorlásához 15 gyermekkerékpárt vásároltunk, megfelelő védőfelszereléssel és KRESZ táblákkal együtt. Helyet kapott az udvaron egy 80 négyzetméteres, fedett, 6 állásos minigolf-pálya is, amiből 3 átalakítható mini-futballpályává.

Most épül egy fedett teraszunk, ahol közös foglalkozásokat, közösségi programokat szervezhetünk a családok és gyermekeik számára. Fejlesztő munkánk maximálisan alkalmazkodik az egyéni igényekhez. Az 1-2 órás fejlesztő foglalkozások mellett vállalunk gyerekfelügyeletet fél napra vagy egész napra is, tervezünk sport tábort is indítani a nyár folyamán.

Egyedülálló szolgáltatásunk az éjszakai gyermekfelügyelet. Ehhez van az épületben két vendégszobánk, ahol fogadni tudjuk krízishelyzetben a felügyeletre szoruló gyerekeket éjszakára.

A fejlesztő és játékos foglakozásokat 6 szakember tartja majd. A szolgáltatásaink térítéskötelesek, de alacsonyabb árszinten dolgozunk, mint a hasonló tevékenységi körű intézmények, mivel nonprofit szervezetként működünk.

logo_400

A Gyermekek Háza Fejlesztőközpont ünnepélyes megnyitója július 12-én 9 órától tartjuk, Nyílt Nap keretében. A nemzetiszínű szalag átvágása után Balázs Ákos, önkormányzati képviselő, és Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója köszönti a program megálmodóit, a megvalósításában közreműködőket, és a megnyitó ünnepség résztvevőit. Ezután a ház közös bejárásán a megjelentek megismerkedhetnek a ház belső tereivel, megtekinthetik a mozgásterápiás szobát, a gyerekek kipróbálhatják az udvaron elhelyezett játékokat. Az érdeklődők megismerkedhetnek a létesítmény dolgozóival, feltehetik a kérdéseiket kötetlen beszélgetés keretében.

kerkpr_plya_resize_700

További információkat és elérhetőséget a https://www.jozsaifejlesztokozpont.hu/index.php internetes oldalon találhatnak az érdeklődők.