Hírek

Köszönetet a debreceni tűzoltóknak

Tavaly mintegy 2500 helyszínre vonultak ki a debreceni katasztrófavédők. A szélsőséges időjárás miatt egyre több műszaki mentésben kellett beavatkozniuk az egységeknek.

tuzolto1_resize_745

Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője június 26-án személyesen mondott köszönetet a tűzoltóknak az elvégzett munkáért. Papp Viktor frakcióvezető-helyettessel bejárták a bázist, megnézték a járműveket és a speciális felszereléseket is. A Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen jelenleg mintegy kétszázan dolgoznak.

- Ezzel a látogatással szerettük volna felhívni erre a fontos munkára a figyelmét Debrecen város polgárainak. A tűzoltókra mindig számíthatunk, ha baleset vagy viharkár történik, ha vizet kell szivattyúzni, mindig ott vannak és segítenek rajtunk – hallhattuk Balázs Ákost.

tuzolto2_resize_745

Tavaly sok volt a szabadtéri tűzeset és nőtt a kigyulladt gépjárművek száma is, a korábbi időszakhoz viszonyítva. Csaknem 2500 helyszínre vonultak ki a debreceni katasztrófavédők.

- A műszaki mentések azok, amelyek egyre nagyobb számban megjelennek ebben az összesítésben, tehát a szélsőséges időjárási körülmények miatt, a balesetek miatt egyre több olyan helyzet van, ahol a kollégáknak be kell avatkozni – mondta el Nagy Imre, a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője.

FORRÁS VIDEÓVAL: http://www.dehir.hu/debrecen/koszonetet-mondott-a-fidesz-kdnp-a-debreceni-tuzoltoknak/2019/06/26/