Hírek

Fergeteges bulit csaptak a józsai nyugdíjasok

Jókedvben, kacagásban nem volt hiány, de enni-innivaló is akadt bőven a nyugdíjasok farsangi mulatságán a Józsai Közösségi Házban.

ferg_01_resize_700

Február 27-én délután 2 órától tartották a közösségi házban működő nyugdíjas klubok a hagyományos farsangi összejövetelüket. A program színpadi műsorral kezdődött. Az alsó- és felsőjózsai előadók felváltva léptek a közönség elé, és bemutatták saját rendezésű produkcióikat. Volt tánc és nóta, vers és próza, igazi farsangi hangulatban, tele vidámsággal. Jól megfért egymás mellett a country tánc, a stand-up comedy, a nótaéneklés, a színpadi jelenet.

ferg_02_resize_700

A közel egy órás műsor után szolgálták fel az estebédet, és előkerültek a hazai sütemények, a finom józsai borok és pálinkák is. Ezután következett a nap fénypontja, a jelmezes felvonulás. Összesen 14-en indultak a legjobb jelmezeknek járó díjakért. A felsőjózsai nyugdíjasok egy teljes lakodalmi menetet jelenítettek meg a színpadon, és eljátszották a fordított esküvőt női vőlegénnyel és férfi menyasszonnyal, ahogy ezt a hagyományban tették régen az őseink. Az egyéni jelmezesek mesehősök, filmszereplők alakjait formálták meg. Ötletekben, találékonyságban nem volt hiány, így a Deák Józsefné és Némethné Varsányi Mónika által vezetett zsűri minden szereplőnek odaítélt valamilyen díjat. Volt közönségszavazás is, minden résztvevő kapott egy-egy szavazócédulát, és azzal voksolhatott a neki legjobban tetsző jelmezre. Amíg a szűri lázasan tanácskozott a jelmezek díjazásáról, elkezdődött a tánc, melyhez a talpalávalót Deák József szolgáltatta.

ferg_03_resize_700

Az eredményhirdetés után a tánc és a tombola húzás következett. A legkitartóbbak este fél nyolcig ropták a táncot és nótáztak, ahogy ez farsangkor szokás. Akik részt vettek az idei nyugdíjas farsangon, biztosan nem hagyják ki jövőre sem ezt az élményt. A legvidámabb pillanatokról ízelítőt kaphatnak olvasóink is, ha megtekintik a farsangi mulatságon készült fényképeket a galériánkban.

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN!