Hírek

Heti könyvajánló

Két könyv a Józsai Könyvtár kínáatóból:

klinkusz_350_350

Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

Áthatolhatatlan sűrű erdő mélyén, a fák koronáján rejtőzik Limbelomb városa. A limbelombiak parányi népe lakja, akik megállapodást kötöttek az erdő uraival, a fákkal. Limbelomb különös városát, amelyben fák a felhőkarcolók és kötélhidakkal összekötött ágak az utcák, emberi szem még sosem látta. Míg aztán egy havas éjszakán megjelenik a fák közt motoros szánján Fakéregi Klinkusz, és ezzel számtalan izgalmas kaland veszi kezdetét.

A könyv bevezeti ifjú olvasóit a természet titkaiba, a varázslás rejtelmeibe, miközben rávilágít az igaz barátság fontosságára is. A Klinkusz és a sárkány könnye című kötettel egy több tagból álló gyerekkönyv sorozatot indít útjára a kiadó, hogy önálló olvasásra csábítsa a 8-10 éves korosztályt.

kv_200_306 

Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában 

Módfelett bosszantó, ha egy kolléga lenyúlja az ember ötletét. Az pedig különösen fájdalmas, ha ez a kolléga ráadásul a pasink is. Regényünk főhősével, Kate-tel is ez történik. Szomorkodásra azonban nincs ideje, hiszen fontos feladatot kap: egy dúsgazdag dán vállalkozó nagyáruházat akar nyitni Londonban, és Kate-nek kell megterveznie a sajtókampányt. Ráadásul mindössze két napot kap az óriási projektre. Düh és dac munkál benne, de mindenáron tökéletesen akarja megoldani a feladatot.

Kitalálja, hogy hívják meg az újságírókat egy koppenhágai kirándulásra, hogy ott, helyben tapasztalhassák meg az egyedülálló dán életérzést, a hyggét. Az az elképzelés, hogy az újságírók koppenhágai beszámolóit olvasva, aztán majd egymást tapossák a vásárlók London új dán áruházában.

Hat hisztis és undok újságírót öt napig együtt tartani úgy, hogy a túrának gyakorlati haszna is legyen és a megbízó is elégedett legyen, igazán embert próbáló feladat! Mindez persze lehetőség is egy igazán nagy kalandra és arra, hogy megtanuljuk, mi is a dánok boldogságának titka.

 

Julie Caplin imád utazni és jókat enni. Megszállottan keresi a tökéletes gint, és hihetetlenül válogatós, ami a poharat, a tonikot és a díszítést illeti. A megszokott ginkostolói közben írta meg első regényét. Inspirációként azok a városlátogatások szolgáltak számára, amelyeket PR-igazgatóként ő maga szervezett, hogy a részt vevő újságírókkal megismertesse az adott város gasztronómiai örömeit.