Hírek

Négy szakosztály Józsán, a Lorántffy Általános Iskolában

„Magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a józsai sportolók, cél hogy a család minden tagja megtalálja a sportolási lehetőséget.”

2018. október 15-én Kézilabda Szakosztály alakult meg a Józsai Szabadidő és Tömegsport Egyesületben (Józsai SZTSE). A Szabadidősport Szakosztály 2018. november 2-án, a Labdarúgó Szakosztály 2018. november 5-én indul, a már meglévő WKF Karate Szakosztály mellé. Helyileg minden szakág a józsai Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában található meg.

A Kézilabda terén 8-9, 11-12 éves utánpótlás korú gyerekek között illetve az amatőr felnőtt csoportba a legnagyobb az érdeklődés. A klub célul tűzte ki, hogy támogassa a fiatal felnőttek (18-23 évesek) játék lehetőségét is, akik száma meglepően magas Debrecenben.

ngy_745_745

Labdarúgás területén az érdeklődés egészen az óvodás korosztálytól nagy, az utánpótlás korosztályú labdarúgó gyerekek pedig jelenleg is hatalmas lelkesedéssel játszanak Józsán. A Józsai SZTSE szintén nagy tagsággal rendelkezik a felnőtt megyei nagypályás - kispályás - és terelem labdarúgók területén, akik a fejlődő józsai lehetőségek között nagy örömmel folytatnák újra a labdarúgást hazai környezetében. Kuriózum a józsai leány foci csapat megalapítása.

A klub tevékenységén belül a kiemelkedő helyen áll a versenysportra való felkészítés és a nevelés, ehhez hatékony eszköz az atlétika minden napi gyakorlása, továbbá nagy hangsúlyt kap a szabadidősport (családi torna, erdei futás, sportnap, kerékpározás) szervezése is, mint a közösség építés alappillére. Így kívánja elérni az egyesület az ovis korosztálytól az egyetemi hallgatókig a legszélesebb sportolni vágyó réteget.

Ezt professzionális keretek közé kívánja emelni a Józsai SZTSE, ezért 2018. november 02-án önálló Szabadidősport Szakosztály megalakításáról döntöttek. 2018. november 17-én, a DMK Józsai Közösségi Házban Családi Sportnapot szervez a klub, ahol 10.00.-16.00. óra között egésznap különböző sportágakat (HOT – IRON, karate, kézilabda, labdarúgás stb.) próbálhatnak ki az odalátogató családok ingyenesen, illetve különböző egészséges táplálkozással – életvitellel kapcsolatos események (ételkóstolók, vércukorszint mérés) lesznek. A legkisebbeknek külön, a sportágakkal kapcsolatos kézműveskedés is lesz. A rendezvény védnöke Dr. Mazsu János DMVJ önkormányzati képviselő.

A Józsai Szabadidő és Tömegsport Egyesület, együttműködve a Hajdú Bushido Karate SE hat tradicionális karate szakosztályával, - valamint a napokban megalakult DEAC Karate Szakosztállyal, - a térség leglelkesebben fejlődő amatőr sportformációjává kívánja magát kinőni, mivel a vezetőség a 300 fős tagságot célozta meg.

Debrecen, 2018. november 1.

Őri Krisztián elnök, Józsai SZTSE - HBKSE