Hírek

Az idõseké volt a nézõtér

Irodalmi és zenei műsorral köszöntötték a település idősebb lakóit a Józsai Közösségi Házban október 9-én.

Az ENSZ kezdeményezésére 1991. óta október 1-én ünnepeljük az Idősek Világnapját. Nem véletlen, hogy épp ebben a hónapban, hiszen az emberi életszakaszok közül az időskort az őszhöz társítjuk gondolatban. Ám az igencsak elgondolkodtató, hogy kit tarthatunk ma idősnek. Gyermekkori emlékeinkből sötét kendős nénikék, hajlott hátú bácsikák köszönnek ránk, ám ez a kép napjainkra igencsak megváltozott. Ma már a 60 éven felüliek is aktív életet élnek, nem ritka, hogy még 70 év felett is dolgoznak, társaságba járnak, számítógépet, okostelefont kezelnek, karitatív munkát végeznek, hasznos tagjai a társadalomnak. Az ENSZ éppen erre a jelenségre kívánta felhívni a figyelmet azzal, hogy az idősebb korosztály számára is kijelölt egy világnapot, hiszen tapasztalatukkal, tudásukkal jelentős erőforrást jelentenek a gazdasági és szellemi életben, ezért tiszteletet, megbecsülést érdemelnek.

id337sek1_700_700

A DMK Józsai Közösségi Háza ünnepi műsorral köszöntötte az ősz nemzedékét, az Alsó- és Felsőjózsán működő nyugdíjasklubok tagjait. A Csokonai Nemzeti Színház művészei, Dánielffy Zsolt és Garay Nagy Tamás előadásában humoros történetek meséltek a régi korokról, nagyszülők és unokák kapcsolatáról, az élet örök értékeiről. Nagy Kira és Böjte Sándor népszerű operett slágerekkel szórakoztatta a közönséget, kitűnő hangulatot varázsolva a színházterembe. A jókedv, az önfeledt közös szórakozás öröme is azt üzente, hogy az idő múlásával nem változik meg minden, a lelkünkben fiatalok maradhatunk és az éveink számának növekedésével csak gyarapodhatunk: élményekkel, tudással, emlékekkel.

id337sek2_400_533

Ezúton köszöntjük mi is Józsa időskorú lakóit, és kívánjuk, hogy sokáig legyenek még közöttünk aktívan, vidáman, tele fiatalos energiával!