Hírek

Mozgás a szabadban - negyedszer Józsán

A Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat nappali ellátást nyújtó intézményeinek ellátottjai számára szeptember 26-án rendeztek játékos sportprogramot a Deák Ferenc utcai idősklubban.

vetelk_1_resize_700 

Petőfi Sándor Szeptember végén című versét idézte a szerdai nap időjárása: a hírekben már azt hallhattuk, hogy éjszaka havazott a Hargitán, és Debrecenben is csípős őszi reggelre ébredünk. Mindez nem szegte kedvét a szervezőknek és a rendezvényre érkező vendégeknek. Már pirkadatkor készült az ebéd a nagy üstben a szociális szolgálat munkatársainak jóvoltából, és 10 órára megérkeztek a résztvevő csapatok is a város 12 nappali ellátást nyújtó intézményéből. A hagyományos őszi sportnapra minden eddiginél többen jelentkeztek: összesen 85-en érkeztek a programra.

 vetelk_2_resize_700

A megjelenteket Nagy Lajosné, a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat intézményvezető-helyettese köszöntötte. Elmondta, hogy az évente megrendezett programmal kettős céljuk van. Egyrészt a helyi sajtó bevonásával szeretnék népszerűsíteni szolgáltatásaikat a lakosság körében, másrészt fel akarják hívni a figyelmet az időskori mozgás fontosságára. Már negyedik alkalommal rendezik meg Józsán a Mozogjunk a szabadban elnevezésű programot, mert kiválóak ehhez a Deák Ferenc utcai intézmény adottságai. Régebben a Vekeri-tónál vagy Hármashegyalján tartották meg, de a közlekedési nehézségek és az infrastrukturális adottságok miatt kevesebben tudtak részt venni azokon a rendezvényeken.

vetelk_3_resize_700 

Az ügyességi csapatjátékra közös énekléssel hangolódtak rá versenyzők, majd öt fős csoportokban indultak a versenyfeladatok leküzdésére. A minden izmot és ízületet megmozgató ügyességi játékok között volt teke, célbadobás, vízibomba, teafilter-tenisz, amelyek nemcsak egészségesek, hanem mulatságosak is voltak. A mozgásos feladatok közé néhány „agytornáztató” feladatot is becsempésztek a szervezők, a szellemi frissesség megőrzésére, és egy kis szusszanásra, mozgás közbeni pihenésre.

 vetelk_4_resize_700

Mire minden csapat végigment a versenypályán, korgó gyomrok jelezték a dél közeledtét. Közben elkészült az ebéd is, és az eredményhirdetés után mindenki felfrissülve látott neki a finom tokánynak. A jó levegő, a mozgás meghozta a jó étvágyat is. Ragyogó napsütésben, derűs hangulatban, jó közösségben még a fájdalom is enyhül – állapították meg a józsai rendezvény résztvevői. Ők biztosan itt lesznek a jövőre rendezendő Mozgás a szabadban programon, de a szociális szolgálat munkatársai szívesen látnak minden új jelentkezőt is, akik társaságra vágynak, és szeretnék igénybe venni az idősek napközi otthonának szolgáltatásait.

vetelk_5_resize_700