Hírek

Még néhány simítás és használatba vehetjük a Sportcentrumot

A műfüves focipályák és az épület kész, de lesz még futópálya és kondipark is az új Sportcentrum szolgáltatásai között.

Sajtótájékoztatót tartott október 4-én Balázs Ákos önkormányzati képviselő és Becsky András a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója.

Debrecen Város Közgyűlése 2015. áprilisában döntött arról, hogy az MLSZ pályaépítési program keretein belül 2 db kisméretű műfüves pálya létrehozására pályázik. A sikeres pályázati projekt keretében kialakított pályák 2017. június végére el is készültek.

02_740

Ezzel egyidejűleg megkezdődött a Sportcentrum kiszolgáló épületének tervezése. A tervező egy olyan épületet képzelt el a területre, mely elhelyezkedését, kialakítását tekintve illeszkedik a különböző sporttevékenységekhez, és ugyanakkor a látogatók számára kellemes vizuális élményt biztosít. Ezeknek megfelelve az épület korszerű öltözőket - köztük akadálymenteset is -, büfé-klubhelyiséget biztosít a látogatók részére, valamint fedett terasszal és az ehhez kapcsolódó lelátó résszel is rendelkezik. A létesítmény több mint nettó 80 millió forintból épült meg, a berendezése további nettó 10 millió forint lesz, melynek 30 százalékát az önkormányzat biztosítja, míg 70 százalékát TAO-s forrás finanszírozza. Az épület átadása folyamatban van, a Sportcentrum befejezését követően vehetik majd használatba a sportolók és a szurkolók.

01_740

A területen jelenleg az elektromos hálózat bővítése zajlik, melynek segítségével a villanyfénynél történő sportolási lehetőség is adott lesz. Mindezek mellett egy 220 méter hosszú, 1,5 méter széles, a műfüves pályákat körülölelő, szegélykővel ellátott természetes talajú futópálya kialakítása van most kivitelezés alatt, mely ez év végére elkészülhet, melyhez a szükséges fedezetet az Önkormányzat biztosítja.

03_740

Szintén ezen a területen lesz kialakítva egy kondipark is a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében. A beruházás a központi közbeszerzési eljárás és az időjárás függvényében ez év végén vagy 2019. elején kerül telepítésre. A kertészeti tervek a Park területére elkészültek, a terület tereprendezési munkálatai, a nagyobb földmunkákat igénylő feladatokat követően, október végén, november elején kezdődhetnek meg.

04_740

A Sportpark a tervek szerint idén decemberben készül el, ekkor veheti majd birtokba a lakosság, illetve ekkorra kialakításra kerül a Debreceni Sportcentrum munkatársai segítségével egy használati rend, illetve a sportolni vágyók részére egy időbeosztást és pályafoglalást biztosító rendszer.

05_740

Ezen kívül önkormányzati forrásból 200 méter hosszban út és járda építés is megvalósul, valamint parkolóhelyek kialakítása, melyek a Sportcentrum kényelmes megközelítését segítik.

TOVÁBBI KÉPEK ITT!

DEHIR CIKKE ÉS FOTÓI ITT!