Hírek

A pénz nem játék!...vagy mégis?

Pénzügyi ismereteiket mérték össze az alföldi és észak-magyarországi régió általános iskolásai április 6-án Józsán játékos vetélkedő keretében.

A Pontvelem.hu internetes oldalon Pénziránytű Bankvelem Pénzokos Kupa címmel országos versenyt hirdettek a felső tagozatosok számára. A  tudásverseny szervezői felismerték, hogy a pénzügyi ismeretek oktatására nagyobb figyelmet kellene fordítani, ezért kezdeményezték  az általános iskolásoknak szóló vetélkedőt. A gyerekek így játékos formában sajátíthatják el a pénzügyi-gazdálkodási ismereteket, és még nyerhetnek is. Az országos játék keretében online formában zajlottak a selejtezők, majd három városban rendezték meg a csapatverseny elődöntőjét. Budapest és Veszprém mellett Józsa volt az egyik helyszíne az utolsó előtti fordulónak.

pnz_700_1_700

Az alföldi és az észak-magyarországi régióból 8 településről érkeztek 3 fős csapatok a péntek délutáni elődöntőre. A versenyzőknek kétfordulós verseny keretében kellett számot adni gazdálkodási ismereteikről. A gyerekek teljesítményét háromtagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke Zsemlye Krisztián, a Pontvelem Nonprofit Kft. munkatársa volt, tagjai Fazekas Sándorné és Somogyiné Győri Magdolna, a Gönzcy Pál Általános Iskola pedagógusai voltak.

A verseny első helyezettje az Öcsödi Általános Iskola csapata lett, második helyen a békéscsabaiak végeztek, a harmadik helyet a jászszentandrási tanulók szerezték meg. Ez a három csapat jutott tovább a Pénzitánytű Bankvelem Pénzokos Kupa májusban tartandó országos döntőjére. Gratulálunk a versenyzőknek!

pnz_700_2_700

Az általános iskolásoknak szóló további felhívásokról, játékokról a www.pontvelem.hu internetes oldalon találnak információt az érdeklődők.