Hírek

Lorántffys Kiskockák

A Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola „Lorántffys Kiskockák” csapata 2017. december 9-én sikeresen vett részt elsőként az FLL Junior regionális fordulóján.

x5_resize_700

A FIRST® LEGO® League Junior verseny megálmodója az amerikai FIRST alapítvány és a LEGO. A verseny célja, hogy közelebb hozza a legfiatalabbak számára is a STEM világát. A regionális fordulót az Agóra, a LEGO és az NI támogatta. A gyermekeknek így lehetősége nyílik az FLL Junior keretében, hogy a már általuk is jól ismert kockák használatával különböző témákkal ismerkedjenek meg. Az idei év témája az: Aqua adventura volt.

x3_resize_700

A „kiskockák” két zsűri előtt méretettek meg. A csapat egy prezentáció keretében mutatta be „Show me” poszterét és a „Team modelljét”, ezt követően pedig a zsűri tagok kérdéseket tettek fel.  A csapattagok együttműködését kérdésekkel, csapatjátékkal egy másik zsűri is mérte.

x2_resize_700

A kis team OUTSTANDING IDEAS díjban, valamint IMAGINATIVELY CONSTRUCTION díjban részesült. (A kiemelkedő ötletet és modellezést nagyra értékelte a zsűri.)

x1_resize_700

A csapat tagjai:

Cserháti-Nagy Roland 3.a

Glant Csanád 3.a

Gosztonyi Vilmos 3.a

Szűcs Gréta 4.a

Tóth Benjamin 4.b

Váradi Alex 3.a

logo_322

Felkészítő tanáruk Pataki Angéla tanárnő volt, akinek sok segítséget nyújtott a nevelőtestületből Szabó Erika és Sziki Szilárd. A szülői támogatást is külön köszönjük!

 x4_resize_700