Hírek

Józsának is van futónagykövete

Hazánk 19 megyéjének 110 településén, Budapest 21 kerületében, 3 romániai, 2 szlovákiai és 1 szerbiai városban és 4 speciális közegben összesen 162 BSI Futónagykövet vállalta, hogy lakóhelyén, vagy környezetében futó közösséget szervez, vagy a meglévőnek új lendületet ad.

Géczy Andrea vagyok, 2014 márciusában pályáztam meg a futónagyköveti posztot a Budapest Sportirodánál, mely a hazai városi futóversenyek zömét bonyolítja le (Wizz Air Budapest félmaraton, Spar Maraton, K&H Félmaraton és maraton, stb.  A futócsoport 2014. áprilisi Józsára költözésemmel indult.

Leginkább hétvégékre szervezzük közös futásainkat, de a nyári időszakban ennél sokkal többször futottunk együtt, volt kora reggeli és sötétedés előtti futás is. Csapatunk hobbi futókból áll, közös futásaink a sport szeretetéről, egymás támogatásáról szólnak, a hangulat mindig vidám, a tempó mindig beszélgetős, nem teljesítményorientált, így kezdők is bátran csatlakozhatnak. A sportolni vágyók szükség esetén tanácsot és segítséget kapnak a megfelelő futóruházat, cipő, kiválasztásában, edzések felépítésében, táplálkozás, bemelegítés, nyújtás, sportsérülések témakörében. Közös futásainkon mindig készül közös kép, melyet nyilvános Facebook csoportunkba minden alkalmat követően kiteszünk, ezzel motiválva másokat. Facebook csoportunk mindenki számára elérhető: https://www.facebook.com/groups/futonagykovet.debrecen.jozsa/

bsi2_700

Jelenleg hölgyek alkotják a csapatot, nyáron jönnek velünk gyerekek biciklivel, illetve vannak kutyával futó tagok is.
Általában erdei talajon, földúton futunk, mert ez jobban kíméli az ízületeket az aszfaltnál, így jobban megismerhettük a környező erdei ösvényeket, túraútvonalakat.

Csatlakozunk a BSI által országosan szervezett nevezetesebb, országos szinten szerveződő eseményekhez, mint pl. a januári Yours Truly, őszi félmaratona  és maratonra felkészítő futások, novemberi Achilles napi futás. Ezeket az eseményeket általában a debreceni futónagykövettel közösen szervezzük.   

Futókirándulásokat is szervezünk, pl. átfutottunk Pallagra egy pékségbe.
Közösségünk futáson kívül is összetartó, tavaly két alkalommal gyűjtöttünk ruhát, iskolaszereket rászoruló családoknak.

bsi_700 

A BSI évente szakmai előadássorozatot szervez futónagykövetei számára, ahol fórumokon pszichológiai, orvosi, táplálkozástudományi előadásokon kívül a futónagykövet társaimmal a sikerekről és kudarcokról is tapasztalatot cserélünk. 

Minden érdeklődőt szeretettel várok,

Géczy Andrea

BSI Futónagykövet, Debrecen-Józsa
 

 

További infó: www.futanet.hu