A Józsaparkba érkezik az "Elfogadás kamionja"

2010. július 10-én az elfogadás kamionja a Fény Felé Alapítvány sikeres pályázata segítségével érkezik a Józsaparkba.

Ma Magyarországon csaknem hatszázezer fogyatékos ember él, a közvetlen családtagokat is számítva majdnem kétmillió embert érintenek a fogyatékossággal együtt járó nehézségek. Közöttük körülbelül hatvanezer az értelmi és halmozottan fogyatékosok, autisták száma. A tudatlanság, a nemtörődömség, az előítéletek és a félelem olyan társadalmi tényezők, amelyek elszigeteli őket, és hátráltatja fejlődésüket. Ezért a Kézenfogva Alapítvány az értelmi fogyatékos és az egészséges emberek párbeszédét szeretné elősegíteni az ötödik éve induló, az idén májustól októberig tartó, országos közvélemény-formáló Fogadd el, fogadj el! című rendezvénysorozatával. A különleges kamion útja összekapcsolódik a tájékoztatással, a felvilágosítással, és elsősorban a személyes találkozások révén mutatja be, hogyan élnek az értelmi fogyatékos emberek. A kamion köré épülő helyi programokat, eseményeket minden esetben a helyi civil szervezetek szervezik, szorosan együttműködve a helyi közösségekkel és a Kézenfogva Alapítvánnyal.
Az elfogadás kamionjában az érdeklődők a kiállítás, a mozi sarok, a programhoz kacsolódó Tündér vagyok rajzpályázat iskolások által készített nyertes munkái és a számítógépekre ez alkalomra fejlesztett játékok segítségével élhetik át, milyen nehézségeket kell leküzdeniük az értelmi fogyatékos embereknek nap mint nap. Megtapasztalhatják milyen érzés folyamatosan "akadályoztatva lenni".

A programsorozat szervezői: a Fény Felé Alapítvány, a Józsai Közösségi Ház, a Józsai Sportegyesület és az Esélyek Háza várják azokat a közösségeket, civil szerveteket, helyi vállalkozókat, akik programmal, előadással, terményeikkel jelen szeretnének lenni ezen az országos rendezvénysorozaton. Várunk továbbá önkénteseket és természetesen minden programjaink iránt érdeklődő családot.

További információ:

A program elérhető a www.fogadj-el.hu oldalon

Dr. Sullerné Polgár Márta, Fény Felé Alapítvány elnöke

+ 36 20 313 3574

fejlec1_450.jpg