Józsai sugallat

A sikeres Gabriella Jade írói név józsai írónőt takar, vele beszélgettünk.

jade_450_521

Józsa: Neve hangzás alapján többen külföldi írónőt gondoltak a Gabriella Jade név mögé. Valójában magyar, mégpedig Józsán élő írónő az Égben kötött szerelem és Az égi sugallat című regények szerzője. Mióta él Józsán?

G.J.: Szüleim, nagyszüleim mindig is Józsán éltek. Születésem előtt Debrecenbe költöztek, én ott éltem 1993-ig. Ekkor költöztem Józsára.

Józsa: Az utcában ahol lakik, tudják, hogy írónő a szomszédjuk?

G.J.: Eddig nem nagyon tudták, de mióta két író-olvasó találkozóm is volt, egyre többen megállítanak és kérdezgetik, hogy én vagyok-e az írónő? Nagyon jól esik ez az érdeklődés, szívesen válaszolok a feltett kérdéseikre. Fantasztikus élményt jelentett számomra az olvasókkal, és leendő olvasóimmal találkozni, beszélgetni, felolvasni nekik. Hihetetlen erőt kaptam tőlük az írás folytatásához, hogy láttam a szemükben az érdeklődést, a boldogságot a felolvasások alatt.

Józsa: Kevesebben tudják, hogy regények mellett verseket is szokott írni. Csak romantikus verseket ír, vagy esetleg várhatunk más témájú verseket is?

G.J.: Nem csak romantikus verseket írok. Már vannak megírt verseim melyek más témájúak. Azt is mondhatnám, hogy többféle témában írok verseket, amik még nem jelentek meg kiadásban. A találkozón is szívesen olvastam fel ezekből. Honlapomra, (gabriellajade.com) is tettem fel verseket, részleteket regényeimből és más írásaimat.

Józsa: Honnan jött az „Égi sugallat” ötlete?

G.J.: Volt egy különös álmom. A múltban játszódott és a saját szemszögemből láttam a történést. Majd pár nap múlva ismét volt egy álmom, ami a jelenben játszódott, és összefüggött a múltbéli álommal. Ebből az álomból született ez a történet. Van egy rész a regényben, amikor Julietta a vár folyosóján bolyong és bemegy a szobába, ahol egy tükörben meglátja magát. Ekkor az álmomban az arcomat láttam a tükörben. A történetben van olyan rész, ami a jelenben játszódik. Azok is az álmaim részei voltak. Ezért játszódik a történet két idősíkban.

Józsa: Min dolgozik jelenleg?

G.J.: Az „Égi sugallat – 800 éves ígéret” c. regénynek lesz folytatása. Ez számomra is most derült ki egy pár hónapja. Meglepő volt és nagyon érdekes, mert én azt hittem, hogy lezáródott a regény. Úgy tűnik, mégsem. Viszont van egy másik regényem készülőben, ami szintén több kötetes lesz. Már az elején tudtam, hogy több részes történet lesz. Tőlem szokatlan műfajú történetre gondoltam, ami nem krimi! Viszont a romantikus, misztikus regények után szívesen kipróbálnám magam a krimi műfajában is.

Gyerekregényt és mesekönyvet is szívesen írnék. Már írtam mesét, de még jelenleg nincs kiadva. A regények mellett sok témában írtam verseket, de még nem jelentek meg.

Józsa: A regények születése előtt szokott-e kutatómunkát végezni, vagy menet közben keresi az információkat?

G.J: Van, amikor az elején, de többnyire menetközben történik a kutatómunka. Mivel a történet közben derül ki, hogy minek kell utánajárnom. Ekkor kell elkezdenem a kutatást. 

Kívánjuk, hogy minél többen ismerjék fel a józsai utcákon, sok jó könyvvel örvendeztesse meg a józsai és a hazai olvasóközönséget! (Gabriella Jade könyvei a Józsai Könyvtárban is kölcsönözhető.)