Böjte Csaba a Lorántffyban

A Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanulóinak tartott rendkívüli osztályfőnöki órát Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes június 3-án. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke személyes példák és emlékek alapján az élet valódi értelmeiről beszélt a gyerekeknek.

bjte1_resize_500

Csaba testvér kiemelte a szülőföld és a szülők szeretetét, a becsületet, a tanulásban rejlő lehetőségeket és nem utolsósorban Isten szeretetét. Az erdélyi gyermekmentő szervezet elnökének megható, szívhez szóló szavait több, mint kétszáz  tanuló hallgatta figyelmesen.

bjte2_resize_500

A Lorántffy diákjai és pedagógusai adományt - százezer forintot - is gyűjtöttek Böjte Csaba alapítványának. A rendhagyó osztályfőnöki órát a Csaba testvért kísérő Roll zenekar előadása zárta.

bjte3_resize_500

„Az ember dorbézol, de aztán rájön, hogy mélységesen üres az élete, és hogy a jócselekedetek, a szeretetből vállalt feladatok mérhetetlenül boldogabbá teszik az embert. Akkor már olyan egyszerű dönteni, és mint a virág, magától értetődő természetességgel fordítja a fejét a tiszta fény felé.”

(Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

bjte4_resize_500 

Cikk a dehiren:

http://www.dehir.hu/debrecen/rendhagyo-osztalyfonoki-orat-tartott-jozsan-bojte-csaba/2015/06/03/