25. Szüreti Nap

Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Szüreti Nap Józsán, mely idén is nagyon színvonalas rendezvény volt. A programra kilátogatott dr. Papp László alpolgármester is, akit lovagolni is láthattunk.

kezd337kp_500

További képek a Szüreti felvonulásról a galériában vagy katt ide.

Az időjárás kiváló volt, így egy remek nap elé nézhettek a szüreti napra kilátogatók. Idén először volt Szüreti Napi Futóverseny a józsai legelőn, melyen minden korosztály képviselhette magát.

futs_500

További képek a Szüreti Napi Futóversenyről a galériában vagy katt ide.

Sokan jöttek a környékről is, - igazolt sportolók és amatőrök egyaránt - így büszkén gratulálhattunk a díjkiosztón a józsai győzteseknek. A rendezők elégedettek voltak az indulók számával, és a pályát is dicsérték, megígérték, hagyomány lesz a futás Józsán.

A már hagyományos szüreti felvonuláson a feldíszített szekerek rendőri felvezetéssel vonultak Alsó- és Felsőjózsán, mindkét településrészen megállva, és hirdetve az aznapi szüreti mulatságot.

nylf337z337_500

Szüreti napi nyúlpaprikás fõzõversenyről további képek a galériában vagy katt ide.

Eközben a Tócó pataknál már a nyúlpaprikás főzőversenyre készülődtek a lelkes csapatok. A zsűri idén is nehezen döntött, pontozták az ízek mellett a tálalást, a csapatok megjelenését, a szüreti hangulatot is. Az eredmények cikkünk végén olvashatók.

szinpad1_500

Az aszfaltrajzversenyre és az idén elsőként megrendezett szőlőfürtversenyre is számos ötletes alkotás készült.

Délután a színpadon felváltva jöttek az énekes, táncos produkciók ahol láthattunk óvodás csoportokat táncolni, de a Szeredás Népzenei Együttes szüreti cuháréját is meghallgathattuk.

szinpad2_500

A színpad előtt különböző szüreti kiállításokat tekinthettek meg az érdeklődők, a parkolóban játszó- és ugrálóvárak várták a gyermeket. A rendőrségi kutyabemutató, a kiállított postagalambok is sok érdeklődőt vonzottak, de lehetett pónin lovagolni, nyuszikat simogatni vagy akár mustot kóstolni is.

szinpad3_500

Szüreti napi színpadi produkciókról további képek a galériában vagy katt ide.