Kamu-e a camouflage?

A január 25-i művészetpedagógiai foglalkozáson Cs. Horváth Judit művésztanár vezetésével a rejtőzködés művészetének tanulmányozására nyílt lehetőség festéssel, rajzolással a Józsai Közösségi Házban.

camuflage1_450

A foglalkozás elején Cs. Horváth Judit projektoros kivetítőn szemléltette és a gyerekekkel együtt érzelmezte a camouflage szó jelentését. Példákkal, kifejező képekkel, felvételekkel érzékeltette mi is az állatok világában a rejtőzködés. Az állatok testük színével, mintázatával igyekeznek beleolvadni környezetükbe, így tudják megvédeni magukat a ragadozókkal szemben. A gyerekek aktívan bekapcsolódtak a munkába, a képi szemléltetés után választhattak a kínált mintákból, formákból. A feladatuk az volt, hogy próbálják elrejteni ezeket. Nagyon ügyesek, találékonyak, kreatívak voltak mindannyian. A foglalkozáson résztvevők sikeresen megoldották a faladatot. Néhány szülő kedvet kapott az alkotásra, ők is szívesen festettek a gyerekekkel együtt. A gyerekek közül többen a második alkotás elkészítésére is vállalkoztak.  

camuflage2_450

Az elkészült munkákból az intézmény előterében egy "mini kiállítást" rendeztek. A gyerekek és a szülők által készített alkotások 1-2 hétig megtekinthetők az intézményben.

KREATIVÍTÁS- JÓ HANGULAT- ÚJSZERŰSÉG- SIKERÉLMÉNY

Ez jellemezte a művészetpedagógiai foglalkozást.  

camuflage3_450

További képek a galériában vagy katt ide.