Hírek

"JÁTÉK HATÁROKKAL" - napközis tábor

A Józsai Település és Közösségfejlesztő Egyesület tábort hirdet felső tagozatos, általános iskolás diákok részére.

Tervezett áramszünet lesz

Július 2-án ezekben az utcákban nem lesz áram 8.00-16.00-ig. (Az utcák mögött zárójelben a házszámok találhatók.)

Magyarország jó tanulója, jó sportolója - 2019.

Iskolánk a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola 6. a osztályos tanulója, Őri József Béla elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, "Magyarország jó tanulója, jó sportolója - 2019" címet.

Különdíjban részesült

A Matyó Népművészeti Egyesület, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége szakmai támogatásával idén hetedik alkalommal került megrendezésre a rangos Százrózsás ...

Bemutatták a Debrecen 2030 programot

Elkészült a "Debrecen 2030" program, mely alapvetően változtatja meg a Debrecenben és a keleti régióban élők mindennapjait.

Áramszünet lesz

Június 30-án 8.00-15.30-ig lesz áramszünet az alábbi utcákban (zárójelben a házszámok).

Egy jó embertől búcsúzunk

Ez év május 13-án nagy veszteség érte a józsai közösségeket. Életének 66. évében elhunyt Pásztor Ferencné Irénke, a helyi civil közösség meghatározó alakja, akinek a temetése június 29-én lesz.

Elkészült az első borostyánnal befuttatott buszmegálló

Debrecenben a józsai az első ilyen új buszmegálló, mely a Szentgyörgyfalvi úton található, de hamarosan több helyen is találkozhatunk ilyen buszvárókkal.

Aszfaltburkolatot kap a Szőlőhegy utca

Folytatódik Debrecenben a lakossági kezdeményezésre történő útépítések programja, négy utca, köztük az alsójózsai Szőlőhegy újulhat meg – tájékoztatta lapunkat a város sajtóosztálya.

Az első találkozás karantén után

Felső Józsai Nyugdíjasok Baráti köre június 16-án jó hangulatú szabadtéri klubnapot tartott a Zeleméri templomromnál.

Elkészült a Gönczy ovi tornaszobája

Átadták a Gönczy Pál Utcai Óvoda új 140 négyzetméteres akadálymentesített épületszárnyát, ami tornaszobát is tartalmaz. Az intézmény hosszú évek óta várt erre a lehetőségre, hogy biztosítani tudják az egyre bővülő ...

Nyári táborok

A Debreceni Művelődési Központ Józsai Közösségi háza 4 turnusban várja a táborozni vágyó gyerekeket a nyáron illetve
Lóska Eszter lovastáborai folyamatosan indulnak.

Megnyitott a Közösségi Ház is

A veszélyhelyzet elmúlásával a Józsai Közösségi Ház is újra nyitva van.

Különdíjat kapott a Vavi stúdió

A napokban hirdették ki az idén már hetedik alkalommal megtartott Savaria Filmszemle díjazottjait. A nyertesek között a Józsán munkálkodó Vavi stúdió: Nemzeti probléma című filmjét jutalmazták különdíjjal.

Platán utcán csatorna épül

A Platán utca lakói kezdeményezték a szennyvízcsatorna kiépítését az utcájukban. A munkálatok még az idén elindulnak - tájékoztatta lapunkat Balázs Ákos, városüzemeltetését felelős alpolgármester.

Megvan az 1000. vendég!

Hidvégi Norbert, a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Ált. Isk. 2. b. osztályos tanulója lett, a 2020. június 2-án újra nyitott Józsa Grund Sportpark 1OOO. vendége.

Június 15-től nyitva a Józsai Könyvtár

2020. június 15-től a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Benedek Elek Fiókkönyvtára, Józsai Fiókkönyvtára és Központi Könyvtára korlátozott szolgáltatásokkal újranyit.

A Józsaház ismét nyitva

A Józsaház és a Generációk Tudásáért Egyesület tájékoztatója.

Földutak fenntartása, karbantartása

Debrecen önkormányzata 2020-ban a Kertségi Fejlesztési Program keretében összesen 81 kilométer hosszúságú szilárd burkolattal nem rendelkező út fenntartását, karbantartását biztosítja, összesen 60 millió forintos ...

Eszperente vers

Mészáros László 3.b osztályos tanuló (felkészítő tanára Kapczárné Péli Erika) megörvendeztette iskolánk közösségét kreatív alkotásával, melyet megosztunk Önökkel.

Minőségi konyhabútor készítés

Legyen szó akár lakásfelújításról vagy új ház berendezéséről, a konyhabútor meghatározó eleme lesz lakásunknak. Ezért érdemes jól átgondolni, milyen konyhabútorunk legyen, hiszen számos lehetőség kínálkozik.

Ügyvéd válaszol - az óvintézkedések megmaradtak

Rovatunk a koronavírus járvánnyal kapcsolatos jogszabályok ismertetése miatt továbbra is rendhagyó. A kijárási korlátozás megszűnt, azonban védelmi távolság tartása és az üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési ...

ÁLLÁSKERESŐK FIGYELEM!

Új, hiánypótló szolgáltatás Debrecenben!

A zene nem ismer határokat!

A DMK Józsai Közösségi Háza szervezésében megrendezett Cívis Népzenei Fesztiválnak évről évre egyre nagyobb a népszerűsége. A határokon innen és túl élő, a Kárpát-medence magyarságának népzenét, népdalt kedvelő ...

Rendben van

Szépen gondozott a Debrecenbe vezető kerékpárút melletti zöldterület, amelyet a mezőgazdasági területek széléig rendbe tettek a kaszálással megbízott vállalkozás, valamint a DEHUSZ munkatársai az önkormányzat ...

Gönczys sikerek a tehetséggondozásban

Bár ez a tanév már digitális távoktatással zárul, de korábbi versenyeink eredményeinek gyümölcse és az otthon töltött idő alatt is szorgoskodó tehetséges diákjainknak köszönhetően számos versenyeredmény született az ...

Új fogorvos rendel a 33-as fogorvosi körzetben

Dr. Makszin Mária fogorvos körzetét Dr. Orémusz György vette át áprilistól.

Június 2-án kinyitott a Grund

Pünkösd hétfője után, keddtől ismét várja vendégeit a Józsa Grund Sportpark.